marți, 2 noiembrie 2010

Cu caii (putere) printre nori


Brad Paisley - Mud on the tires

Într-o duminică (nu contează luna, nici anul), mă sună prietenul Nicu (sponsor în unele din deplasările descrise în postări anterioare)  (Calcarul, Nordica Pavimente, Doxar) că vremea e minunată de făcut o tură Giumalău-Rarău cu băieţii de la Gura Humorului (bucovinaoffroad.ro). Detaliile tehnice pot părea fără relevanţă, spre deosebire de trăirile mele de copilot de ocazie prin grohotişurile Chiliei, unde culegătorii de bunătăţi puneau rămăşaguri de genul "pe o găleată de afine că o sparge în bucăţi" (maşina, adicătelea) sau "pe zece kile de merişoare că nu ajung nici la jumate" (jumătatea grohotişului cu bolovani sensibil egali ca dimensiuni cu cauciucurile noastre de off-road). N-am stat să vedem cine a pierdut pariurile, ne-am văzut de drum şi am ajuns în vârful Giumalăului pe lumină bună:
În faţă, valea Bistriţei, în dreapta, Pietrosul.

În centru, stânga, acelaşi Pietrosul Bistriţei.
În dreapta, Pietrele Doamnei şi vărful Rarău.

Vedere spre Câmpulung. În dreapta, Rarăul.

Vedere spre Pojorâta şi, mai departe, spre Obcini.
Rarăul şi Piciorul Lung, văzute de pe Giumalău.
În plan depărtat, Obcinile Bucovinei. În plan apropiat, botul Toyotei celui mai celebru făcător de bunătăţuri din carne din Gura Humorului, Gabi Danilevici.
* * *
Din vârful Giumalăului am făcut cale-întoarsă pe acelaşi drum până în gura Chiliei şi apoi am urcat voiniceşte Rarăul pe drumul care azi e tot mai aproape de finalizare. Pe-atunci nu era...

În faţă, Pietrosul Bistriţei.

"Făcătorul de bunătăţi" în Vârful Rarău.
"Echipajul marţian", pe Vârful Rarău.
Alin şi Rarăul.
În plan depărtat, centrul Câmpulungului Moldovenesc.

Una peste alta, o zi minunată: echipaj "beton" (Mirela, 2xCarmen, Nicu, Alin, Gabi şi subsemnatul), privelişti de vis din cel mai înalt punct al Bucovinei, maşini de nădejde, adrenalină cu butoiul, fapte bune (un ghinionist din Capitală, căzut cu o maşină nouă într-o viroagă adâncă, scăpat fără nicio zgârietură şi scos la lumină cu două trolii; un alt ghinionist, căzut cu ATV-ul în Popii Rarăului, tras şi el afară cu troliul).
În rest, veselie maximă şi voie bună, cât cuprinde! 

---------------------
Postarea de faţă este dedicată Lorinei, de ziua ei, cu o minimă întârziere (deh, vârsta...)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu